algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
26°

Balears continua amb la taxa més elevada del món de càncer de pell

Presenten una campanya informativa sobre els perills del sol

M.QUES./E.P.Palma.
Cada any es detecten a Balears uns 800 carcinomes, fet que converteix l'Arxipèlag en el lloc del món on aquesta patologia té una major incidència, a la vegada que es diagnostiquen entre 30 i 35 nous casos de melanoma, que és el tipus de càncer de pell més agressiu.

Per tot això, experts realitzaren ahir una crida d'alerta sobre els efectes negatius en la salut de l'exposició a elevats nivells de radiació solar que, en el cas de Balears, és superior als màxims establerts en l'àmbit estatal. Allò «imprescindible» és prendre totes les precaucions necessàries.

Així ho explicà la presidenta de l'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC), Teresa Martorell, que amb el president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Balears, Antonio Real, i el vocal de Dermofarmàcia, Tomàs Mulet, presentaren la campanys balear de prevenció solar 2006, que enguany té com a lema «Deixa de fer el gamba. Protegeix la teva pell».

La campanya informtiva començà ahir amb la instal·lació d'envelats de protecció solar a la plaça de l'Olivar de Palma, a Eivissa i a Menorca, atesos per voluntaris d'AECC. En aquestes instal·lacions els ciutadans hi reben informació sobre les malalties de la pell i s'hi fan estudis sobre el tipus de pell de cada persona per saber quin fotoprotector solar necessita.

L'objectiu de la campanya se centra a conscienciar la gent de la necessitat de protegir-se adequadament davant el sol, ja que «la prevenció és la millor arma per combatre les malalties relacionades amb la pell», que en el cas de Balears lideren les estadístiques mundials.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.