muy nuboso
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
24°

Cremadissa de droga a Son Reus

Ramon Socias alertà del possible augment de consum d'heroïna

93946
Ramon Socias i Miquel Nadal assistiren a la incineració dels 712 quilos de droga. | A. SEPÚLVEDA.

Un enorme monitor a la sala de control de Son Reus mostrava ahir desenes de sacs i paquets caient en un dels forns d'incineració. Contenien 328 quilos d'haixix, 133 de plantes de marihuana, 141 de cocaïna i 36.500 comprimits d'èxtasi. En total, 712 quilos de droga, intervinguts en 2.915 actuacions, i ja exclosos de la consideració de proves en processos judicials.

Al costat de la pantalla, el delegat del Govern, Ramon Socias, i el vicepresident del Consell, Miquel Nadal, comentaven les passes de la destrucció de la droga. Socias destacà la importància de la lluita contra el tràfic a petita escala per augmentar la sensació de seguretat, i subratllà la importància d'iniciatives com el Pla Focus per acabar amb el sovinteig a les barriades de Palma, o les actuacions als entorns escolars. En aquest sentit, agraí el paper de les policies locals de la part forana.

Socias presentà ahir també les dades de la droga intervinguda en els cinc primers mesos a Balears. Destaquen els 5'3 quilos d'heroïna, un 111% més que en tot l'any 2005. El delegat mostrà la seva preocupació per aquesta pujada, ja que és una substància «molt més destructiva per a la persona i la societat» que d'altres. A més, s'han intervingut també 9.779 pastilles d'èxtasi, 18'8 quilos de cocaïna, 24'8 d'haixix, 4'4 de marihuana, 0'5 d'speed i 606 mil·lilitres d'èxtasi líquid.

Després d'exposar les dades, se n'efectuà la incineració. Es llançà la droga a la ranura d'un forn i després es posaren en marxa uns enormes «pops» metàl·lics que anaven enganxant càrregues de 3 tones de residus urbans. Les escombraries queien sobre les drogues fins a completar les nou tones de capacitat del forn. Un cop comprimit, tot el contingut fou incinerat en presència d'una secretària judicial que donà fe del procés.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.