cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
27°

La propietat de Banca March ratifica un acord per conservar les accions

Asseguren així la «mallorquinitat» de l'entitat durant una dècada

Els quatre socis i alhora propietaris de Banca March, els néts del fundador de l'entitat Joan March Ordinas, ratificaren fa uns mesos el pacte de sindicació accionarial de 2004, que assegura la permanència de la família al capdavant del banc durant almenys 10 anys.

D'aquesta manera, s'aposta per mantenir la titularitat privada i la «mallorquinitat» de l'entitat financera, segons informaren fonts de la companyia. L'acord estableix que no es podran transferir les accions a tercers i que en cas que un dels quatre propietaris ho vulgui fer, la resta tindran dret preferent per subscriure-les. Això també implica que Banca March no sortirà a borsa.

El banc està controlat per Carlos March Delgado, president del grup, i el seu germà Joan, que en tenen el 34 per cent cadascun. Les seves germanes Glòria i Leonor mantenen en propietat la resta de participacions. Tot i ser els propietaris del banc, des de 1996 Francisco Verdú n'és el conseller delegat.

Banca March fa anys que desenvolupa un pla d'expansió fora de les Illes. Enguany té previst obrir 30 oficines noves i arribar així a les 280, incloent Barcelona dins la seva activitat, a més de Madrid. Les seves previsions són d'arribar a les 400 l'any 2010. L'entitat va ser fundada el 1926 a Palma i en l'actualitat té una plantilla que arriba als 1.350 empleats.

El banc mallorquí guanyà 298 milions l'any 2005, fet que suposa un increment en relació a l'any anterior del 52 per cent gràcies en bona part a les desinversions realitzades en empreses participades com Vodafone i Carrefour. Se la considera una de les entitats més eficients d'Espanya, amb una ràtio del 40 per cent si es descompten els extraordinaris. I els seus actius totals sumaren l'any passat 6.963 milions d'euros.

A més de l'activitat bancària, el grup March disposa d'un 30 per cent de Corporació Alba, una societat inversora que té particpacions en ACS, Acerinox i Prosegur, entre d'altres, per les quals suma unes plusvàlues latents de 1.500 milions d'euros.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.