cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 19°
19°

Cort investiga alumnes de la UIB per un frau a les targetes de l'EMT

L'Ajuntament presentà ahir un nou model impossible de copiar

El tinent de batle de Seguretat Ciutadana i president de l'EMT, Àlvaro Gijón, comunicà ahir que l'Ajuntament de Palma investiga actualment alumnes d'informàtica de la UIB per un suposat frau a les targetes ciutadanes que es fan servir en el transport públic. Gijón no precisà l'abast de l'operació, tot i que confirmà que «hem detectat un ús fraudulent del sistema en els recorreguts que connecten Ciutat i el campus».

Precisament ahir, el responsable municipal i el rector de la UIB, Avel·lí Blasco, presentaren la campanya «Vine gratis en bus!», que consisteix a desenvolupar una prova pilot de la nova targeta ciutadana sense contacte a la línia 19 de l'EMT. En total s'han distribuït gratuïtament 1.000 unitats de les noves targetes entre els alumnes que així ho han sol·licitat. El període de prova durarà 45 dies, després s'iniciarà la implantació progressiva del nou sistema, que es clourà l'octubre.

Quant a les garanties de la nova targeta ciutadana sense contacte, Gijón destacà que es tracta d'un model inimitable que permetrà escurçar el 10% de frau detectat en l'ús de l'actual model, la qual cosa representa unes pèrdues per a l'empresa municipal de prop de dos milions d'euros.

A més, entre molts altres avantatges, el responsable de Seguretat Ciutadana assenyalà que permetrà reduir les freqüències fins a 6 minuts a totes les línies, gràcies a la rapidesa d'un avançat sistema de lectura (validació) per ràdio en tan sols mig segon. La nova targeta disposarà de 400 punts de recàrrega. Gijón i Blasco n'entregaren ahir les primeres unitats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.