cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 23°
32°

El poble recicla en tres mesos 81 tones més de residus que el 2005

L'augment coincideix amb l'inici de la recollida porta per porta

JOAN SAMPOL.Campos.
Durant el primer trimestre de 2005, es reciclaren al municipi gairebé 40 tones de residus i durant el mateix trimestre de 2006 se n'han recollides 121, és a dir, 81 tones més que en el mateix període de l'any passat.

L'octubre passat es posà en marxa aquest projecte pioner al municipi, la recollida selectiva de residus a casa, porta per porta, l'objectiu del qual era «reduir, reutilitzar i reciclar, intentar fer entre tots un Campos més net». També es repartiren uns fullets d'informació sobre els dies, els horaris, les maneres de separar el material reciclable, etc., per donar més facilitat als campaners a l'hora de contribuir-hi.

De fet, les dades són significatives, ja que de l'octubre a l'abril s'han recollit porta per porta 195.880 quilograms de material. Aquesta xifra evidencia que la gent està més conscienciada en temes d'ecologia i hi col·labora més.

Per aquest motiu, la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Campos presentà ahir tres nous vehicles per a la recollida de residus. Es tracta de dos camions, un dels quals és més petit que l'altre per poder accedir als carrers del centre del municipi, mentre que el segon pot arribar a les 13 tones de capacitat. L'altre vehicle és una màquina agranadora d'alta velocitat, ja que es demanà de manera expressa al Consistori perquè es pogués desplaçar a ses Covetes i a sa Ràpita. Els tres vehicles van equipats amb la tecnologia més avançada per tal d'evitar riscs i accidents innecessaris.

D'altra banda, la regidora de Medi Ambient, Catalina Gelabert, comentà que l'Ajuntament cerca un terreny adequat on pugui ubicar un punt verd gros per a tot el municipi, a fi de llevar d'aquesta manera tots els que hi ha escampats arreu de Campos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.