algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
28°

Platges de ciutat per a tota casta de gent

Estrangers, famílies banyistes, «fashions», naturistes... tots ells tenen el seu tros de costa al litoral palmesà

ANTONI MATEUPalma.
La calor ha vengut de cop, encara que aquests darrers dies han estat fresquets, i són moltes les persones que ja han pres el primer bany de la temporada. La costa palmesana ofereix als banyistes tota casta de platges i cales. Tant si és d'arena com de roques cada tros del litoral ciutadà té uns usuaris concrets i fidels.

Els banyistes de cala Estància no són els mateixos que els de la platja de can Pere Antoni; i els d'Es Carnatge tampoc són els de cala Major. I és que, cada tipus de persona, ja sigui per convicció o per qüestió de distància tria la platja que més li convé.

Una de les platges més accessibles a Ciutat és la de can Pere Antoni. És tracta d'una franja d'arena que va del moll Vell fins al Portitxol. Aquest tros de mar, apte per banyar-s'hi, és el que està situat més prop de la ciutat. No és extrany, doncs, que els seus usuaris siguin d'allò més variat, en general gent que hi ha accedeix a peu, des de ca seva. Els al·lots o adolescents que encara no tenen un mitjà de transport propi, també trien aquesta platja. Estiu rere estiu es succeeixen conflictes de «competències sobre el sòl», ja que jugar a pilota molesta la tranquil·litat dels banyistes familiars.

Un poc més de cap al sud, passat el Portitxol, s'hi troba el Portitxolet, una cala petita d'arena, amb molt d'encant, malgrat estigui integrada dins l'entorn urbà que és el Molinar. Els seus usuaris més fidels són els veïnats de la barriada: padrines amb infants i molts de pescadors de canyeta a damunt l'escollera. Una recomanació: si hi voleu fer-vos amb un lloc del vostre gust, anau-hi d'hora!

Però a Palma també hi tenen cabuda les persones que els agrada practicar el naturisme. Les zones aptes per a aquesta pràctica són Es Carnatge i la punta des Grells.

La primera és un redol sense urbanitzar entre cala Gamba i cala Estància. La proximitat de l'aeroport va fer que aquest terreny romangués sense construccions. Del contrari farien nosa als avions que aterren a Son Sant Joan des de la part de la mar.

La segona, la punta des Grells, es troba a la part exterior del dic de l'oest, passat Portopí. Per aquest motiu, com que no està dins la badia, les seves aigües són més netes, i normalment hi fa ones. Els «clients» habituals són naturistes, estrangers, o el que avui anomenam «fashions».

Tanmateix, el qui vulgui trui en tendrà. A l'Arenal n'hi ha un fester. Aquesta interminable extensió de platja està plena de gom a gom de turistes, sobretot britànics i alemanys, residents als hotels de la zona. En aquesta part de la costa s'hi troben els coneguts «balnearis», on els autòctons cerquen un lloc on estendre la tovallola entre les gandules dels forans.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.