algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
13°

Munar agraí als alpinistes l'esforç per assolir aquesta fita històrica

Oli, Quetglas i Calafat donaren les gràcies als seus patrocinadors

La sala d'audiències de del Consell de Mallorca s'omplí de gom a gom per l'audiència que la presidenta Maria Antònia Munar oferí als integrants de l'expedició a l'Everest.

Munar felicità un per un els integrants d'aquesta aventura i els agraí la feina feta por poder dur Mallorca al cim del món.

A més, la presidenta del Consell de Mallorca, recollí dels expedicionaris la senyera mallorquina que ha pujat al cim del món, a la quals tots els integrants de l'expedició signaren, conjuntament amb els representants dels patrocinadors. Munar afirmà que «aquesta senyera ocuparà un espai destacat i privilegiat al Museu de l'Esport de Mallorca».

De la seva part, el conseller executiu de presidència del Consell, Francesc Buils, recordà emocionat tota la història d'aquest projecte que va néixer fa tres anys quan va conèixer Oli i els proposà aquesta aventura.

Buils destacà la dificultat d'aquesta fita assolida pels escaladors mallorquins, ja que «l'Everest no és cosa d'infants», i recordà que enguany la cara sud de la muntanya 3 alpinistes hi han deixat la vida i 14 a la cara nord, el que demostra que el més important és que hagin tornat a casa «tots sans i estalvis».

El director general de Gesa Endesa, Jaume Reguard, expressà la seva «enveja sana dels expedicionaris», als qui qualificar com un «exemple a seguir per tota la joventut i a les escoles de les illes.

El director de Gesa, una de les empreses patrocinadores, assegurà que «sempre hem cregut en aquest projecte i no ens heu decebut mai».

Per altre costat, el vicepresident de Sa Nostra, un altre dels patrocinadors d'aquesta fita, Joan Morell, es mostrà molt orgullós de representar un dels patrocinadors que han col·laborat dins aquest projecte.

Morell explicà que ell havia pogut veure l'Everest des de baix, i tan sols amb aquesta visió «el que han fet els nostres alpinistes té molt de mèrit i els ho hem de reconèixer com cal». Finalment, tots reconegueren el valor de la tasca que durant aquests quasi 2 mesos d'aventura ha desenvolupat el periodista Joan Carles Palos, al qui tots han qualificat com «el notari» de l'expedició, que amb les seves cròniques ha permès conèixer el dia a dia de l'aventura.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.