algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Els veïns de s'Horta estrenen el reivindicat centre cívic del poble

L'edifici de Can Vela serà el punt de trobada de les associacions

S'Horta inaugurà l'esperat centre cívic, un espai multifuncional on tots els veïns del llogaret podran reunir-se i celebrar les seves activitats associatives.

A l'acte hi fou present el president del Govern balear, Jaume Matas, que va estar acompanyat de la batlessa de Felanitx, Catalina Soler, entre altres autoritats locals.

El nou espai de trobada s'ubica al centre de s'Horta, a l'antiga casa de Can Vela, edifici que el Govern va adquirir l'octubre del 2004 per 211.000 euros. Llavors, un any després, a l'octubre del 2005, s'hi iniciaren les obres de restauració, que han disposat d'una inversió d'uns 514.000 euros.

La casa tenia inicialment 263 metres quadrats, però amb la rehabilitació s'ha ampliat amb 50 metres més. Així, ara l'edifici es divideix en dues plantes. A la planta baixa, de 153 metres quadrats, hi ha dues sales, una de les quals per a ús d'ordinadors, la sala d'exposicions -que és l'antiga cotxeria, amb volta de marès- i els banys. A la planta pis, hi ha una gran sala multiusos d'uns cent metres quadrats, que es pot subdividir segons les activitats que s'hi hagin de desenvolupar, com també una àrea de cuina.

A partir d'ara les associacions de pares i mares, de veïns, el club de futbol i els caçadors tindran un espai on reunir-se. A més, moltes d'aquestes associacions duen a terme les seves activitats.

La batlessa de Felanitx, Catalina Soler, comentà que «enguany ha estat un any de celebracions i d'inauguracions a s'Horta. La plaça, calefacció a l'escola i ara aquest centre multifuncional per a gaudi de totes les associacions. S'Horta és un poble on tots vos estimau, gaudiu-lo».

Per la seva part, el president del Govern balear, Jaume Matas, comentà que es tracta d'un projecte de restauració magnífic i felicità els hortarrins, perquè ho puguin fruir.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.