lluvia moderada
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

Neix l'Associació de Xinesos de les Balears que integrarà 3.500 residents

El col·lectiu s'associa per primer pic des dels anys seixanta

CONCHA AGUSTÍ.Palma.
La comunitat xinesa establerta a les Illes s'ha associat per primera vegada des que començà a arribar a Mallorca, durant la dècada dels anys 60. Ahir es va donar a conèixer l'Associació de Xinesos de les Balears en el transcurs d'un acte celebrat al restaurant Nuevo Siglo, que va tenir com a convidats els responsables de les institucions de l'Arxipèlag.

Segons les dades que maneja l'Associació de Xinesos, la comunitat d'aquest origen resident a les Illes de manera legal arriba ja a 3.500 persones.

L'objectiu de la nova entitat és mantenir units els residents i conservar les seves arrels i tradicions, però alhora vol ajudar els xinesos a integrar-se en la cultura de les Balears i a conèixer les seves peculiaritats.

La primera finalitat de l'agrupació serà demanar ajuda a la Conselleria de Cooperació i Immigració per tenir una escola d'idiomes xinesa. Així mateix, volen organitzar esdeveniments per dinamitzar la vida social del col·lectiu, segons comentà l'advocada de l'Associació i intèrpret de la directiva, la senyora Lingmei Du, esposa del president, Zhan Ying Kang.

Entre les autoritats que assistiren a l'acte de presentació, hi eren Margalida Ferrando, regidora de Serveis Socials a Cort; Magdalena Contestí, directora general de Cooperació del Govern; Antoni Serra, president de S'Institut; Miguel Gutiérrez, comissari d'Estrangeria; i també representants de l'Ambaixada xinesa a Madrid.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.