algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

Fiol promourà que els municipis de més de 2.000 habitants disposin de biblioteca

El projecte de llei que ha redactat el Govern també vol crear punts de lectura als pobles més petits

El Govern balear vol potenciar la implantació de biblioteques públiques a tots aquells municipis que superin els 2.000 habitants.

Així es preveu en el projecte de llei del Sistema Bibliotecari de les Illes que ha redactat la Conselleria d'Educació i Cultura, amb el suport d'altres administracions.

Qualcuns dels objectius de la normativa, que es podria aprovar en el Consell de Govern de divendres, es basen a modernitzar el servei de biblioteques, adaptar-lo a la realitat pluriinsular de la Comunitat Autònoma, coordinar la xarxa d'aquestes instal·lacions culturals i, per sobre de tot, posar els recursos bibliotecaris a l'abast de tothom, per complir d'aquesta manera les directrius de la Unesco.

Respecte d'altres mesures concretes incloses en el projecte legal, estableix la creació de punts de lectura en aquells nuclis de població que no arribin als 2.000 residents. Aquests punts es podrien ubicar als ajuntaments mateix, casals de cultura, etc.

D'altra banda, la llei preveu la creació de la Biblioteca de les Illes Balears (BIB), que seria una mena de «Biblioteca Nacional» en l'àmbit de l'Arxipèlag i actuaria com a referent del patrimoni bibliogràfic. La ubicació està per decidir.

La directora general de Cultura, Catalina Sureda, advertí que entre els reptes que s'ha marcat el conseller, Francesc Fiol, amb aquesta llei, hi figura el de potenciar una gestió de les biblioteques -autonòmiques, insulars i municipals- basat en la coordinació entre administracions i particulars que disposin de fons bibliogràfics de certa importància.

Tanmateix, l'articulat comprèn la creació de registres generals i insulars de biblioteques. Quant al pressupost de la nova llei, encara no s'ha definit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.