algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El PSM tria avui si aposta pel bloc o intenta sobreviure en solitari

El congrés nacionalista ha de definir la política d'aliances del partit


El PSM decidirà avui entre apostar per la creació d'un bloc progressista o intentar sobreviure en solitari a la convocatòria electoral de l'any 2007.

De fet, allò que votarà el 18è congrés nacionalista és qualque cosa més que una ponència política.

La militància, convocada a Can Domenge, s'haurà de pronunciar respecte d'una esmena presentada per Gabriel Barceló -candidat a la Secretaria General i teòric representant del corrent «oficialista»- que proposa la creació d'un bloc amb els partits d'esquerra i nacionalistes. El repte seria donar forma a una mena de BNG «a la mallorquina» abans dels comicis autonòmics de 2007; si això no fos possible per manca de temps, almanco es miraria de concretar una coalició preelectoral.

En ambdós casos, Barceló pensa en Alternativa EU-EV i en ERC com a «socis» possibles. La decisió que prengui el congrés respecte de la política d'aliances tindrà conseqüències immediates.

Si els afiliats rebutgen el bloc, Barceló retirarà la candidatura a la Secretaria General. En canvi, si la seva esmena rep un suport majoritari, serà l'altre aspirant a liderar el partit, el «renovador» Jaume Sansó, qui hi renunciï.

Tanmateix, durant les darreres setmanes ambdós han arribat al compromís d'elegir una direcció permanent que tingui en compte totes les sensibilitats de la formació.

El congrés del PSM s'iniciarà amb la presentació de l'informe de l'actual secretari general, Gabriel Vicens, que aprofitarà per acomiadar-se del seu càrrec. Posteriorment, començarà el debat i es procedirà a votar les esmenes que han presentat els militants (devers cinc-centes en total). Demà es proclamarà el nou secretari general.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.