algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El PSIB atribueix el descens del turisme al fracàs de la política del PP

Acusen el Govern d'anàlisis «basades en la mentida» en anys anteriors

El PSIB atribueix la caiguda de visitants estrangers a les Balears durant el primer quadrimestre al «fracàs» de les polítiques del Govern en matèria turística, tant en qüestió de promoció com en l'aliança amb els touroperadors, com també en la poca incidència de les obres del pla de desestacionalització.

El diputat socialista Celestí Alomar assenyalà que no hi ha causes externes per a aquesta davallada i que les xifres se situen al mateix nivell que el darrer any del Pacte, cosa que segons ell demostra la campanya «basada en mentides» que varen mantenir els populars mentre estaven a l'oposició.

Considerà que no era possible efectuar una anàlisi l'any 2002, de les dades sobre la minva de turistes estrangers, sense tenir-hi en compte la influència de l'11 de setembre i l'entrada de l'euro, factors que ja no hi són.

El diputat del PSIB fou més contundent encara afirmant que l'objectiu del PP llavors era «enganar la gent, sense pensar que podien fer mal a la imatge de les Balears, i posant per sobre els interessos del partit».

Quant a l'increment del turisme espanyol, que ha compensat la caiguda de l'estranger, considerà que s'ha produït per «generació espontània», és a dir, que com ja és tradicional ocupa el lloc que deixen els alemanys i els britànics. I afegí que el canvi d'actitud del Govern central respecte de l'Imserso ha propiciat aquest augment, ja que Madrid ha deixat de «castigar» les Balears en aquest aspecte.

Alomar qüestionà les xifres de l'Executiu autonòmic sobre increments del 52% de visitants espanyols durant els quatre primers mesos. Assegurà que l'estudi, tot i ser seriós, inclou poques sèries i que per tant el valor de les xifres és «relatiu». «S'ha d'analitzar amb precaució», declarà.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.