algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
16°

Antich nega que hagi intensificat la relació amb UM en vista al 2007

El líder del PSIB adverteix que la batlia de Palma «no es negocia»


Ni el PSIB-PSOE ha intensificat els contactes amb Unió Mallorquina, ni existeix cap tipus d'acord de cara al 2007 que situï la batlia de Palma en cap mesa de negociacions.

Així ho assegurà ahir el secretari general dels socialistes illencs, Francesc Antich, sortint al pas d'informacions i rumors que apunten a un apropament entre ambdós partits. Segons Antich, les relacions amb la formació presidida per Maria Antònia Munar «són tan cordials com sempre, ni més ni menys intenses que abans».

Respecte de possibles acords postelectorals amb UM o amb qualsevol altra organització política, el secretari general va voler deixar clar que «ara per ara no toca parlar d'aquesta qüestió». En aquest sentit, Antich recorda que a Balears el PSOE també té vocació de partit governant. «Afrontarem el procés electoral amb la clara convicció que guanyarem, perquè som la vertadera i única alternativa al poder del PP», comentà.

En relació a les especulacions sobre futurs pactes a l'Ajuntament de Ciutat, Antich va ser categòric: «La batlia de Palma no es negocia, no serà moneda de canvi... En cas que un socialista pugui ser batle ho serà, els nostres vots no serviran per investir cap membre de cap altra formació».

En tot cas, el líder del PSIB-PSOE aclareix que qualsevol tipus de pacte que es pugui firmar després dels comicis es materialitzarà en base a programes electorals.

Les opinions i les notícies sobre un acostament entre PSIB-PSOE i Unió Mallorquina han coincidit amb una conjuntura política marcada pels desencontres entre la formació nacionalista i el PP balear.

No debades, durant les darreres setmanes UM ha manifestat el seu rebuig a diferents lleis i iniciatives del Govern de Jaume Matas, com ara la llei de capitalitat, la llei de transferència de Joventut o la nova normativa del sòl.

Tanmateix, PP i UM mantenen importants discrepàncies en municipis de l'Illa on han governat o encara governen plegats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.