P.C./E.B.Palma.
Segons l'acte fet públic ahir, el tribunal exposa una sèrie de consideracions que el porta a confirmar l'acte de presó recorregut, «però recordant amb tot l'èmfasi possible», subratllen, «que el compliment d'aquesta finalitat comporta no només l'obligació de determinar o concretar quines diligències podrien entorpir si estigués en llibertat la imputada».
I afegeixen: «I també la pràctica (de diligències) prompta i àgil d'aquestes, de manera que no es prolongui la mesura cautelar més ellà del que és estrictament necessari, tenint en compte que, respecte d'algunes diligències, s'ha d'assegurar la seva pràctica, sense interferències indesitjables, amb altres mesures de precaució diferents a la de la presó».
El tribunal atén a les raons exposades pel fiscal Pedro Horrach i l'advocat de l'acusació particular, Andreu Rotger, que van insistir en la necessitat que Martina Gelabert continuàs a la presó. Per a això, van indicar que els presumptes delictes que ha comès «són greus» (malversació de cabals públics, falsificació de documents oficials i infidelitat a la custòdia de l'erari públic), i pot ser condemnada a 24 anys. A més, es van referir al risc de fuga i a l'alarma social que havia creat. L'acte de l'Audiència minimitza aquest hipotètic risc de fuga, ja que «l'arrelament, si és sòlid i consistent, com en tot, deixa entendre que és el de Martina Gelabert en aquesta illa, pot difuminar tal risc d'escapar de l'acció de l'Administració de Justícia».
Matisen, així mateix, que aquest risc de fuga «podria quedar pal·liat o minimitzat amb la fixació d'una fiança», encara que «sens dubte no amb els 6.000 euros que ara s'ofereix per la part apel·lant, encara que tampoc no seria necessari arribar a la quantitat interessada pel fiscal (un milió d'euros)».