algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
20°

Les famílies de Mallorca podran acollir infants de forma permanent

S'Institut introdueix una alternativa a l'adopció i l'acollida temporal

Les famílies de Mallorca podran a partir d'ara tenir un infant en acollida permanent. S'Institut de Serveis Socials i Esportius de Mallorca va presentar ahir aquesta opció com una alternativa a l'adopció i l'acollida temporal, que s'ofereix a través del programa Famílies Cangur.

En concret, el nou programa es diu Famílies Niu i ofereix als adults residents a Mallorca (tant a fadrins com a emparellats) la possibilitat d'acollir un infant de manera permanent sense que el petit perdi el vincle amb la seva família biològica. Això sí, la tutela correspon a la llar acollidora, que no té per què mantenir una relació amb la biològica.

Els adults interessats en aquest programa han de sol·licitar prèviament a l'acollida una entrevista informativa al telèfon 900 100 444, presentar-s'hi, fer-ne una altra psicosocial per valorar la capacitat i disponibilitat de ser família niu, passar per un curs de formació de set sessions i fer una entrevista final.

Per la seva part, els infants que es poden beneficiar del programa han de ser residents a Mallorca en situació de desprotecció que han de tenir entre 5 i 17 anys i han d'haver estat valorats pels equips tècnics del Servei de Protecció al Menor i Atenció a la Família.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.