algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
17°

La manca de material ja obliga els treballadors de Yanko a estar aturats

UGT creu que s'està deixant perdre la marca i la propera temporada

La manca de material per fer sabates manté aturats des de fa alguns dies els treballadors de les dues fàbriques que Yanko conserva a Inca. Un fet que es produeix per primer cop des que fa set mesos s'encetà la crisi de l'empresa de calçat i que té preocupats tant els treballadors com els sindicats.

«Només treballem a estones perquè no tenim material. És una situació de molta incertesa», explicava la presidenta del comitè d'empresa, Antònia Capó.

Un fet que per a Manuel Pelarda, d'UGT, pot afectar el valor de la marca. «El fet que ara no s'estiguin fent sabates i que no hi hagi cap planificació significa que s'està deixant perdre la temporada de tardor-hivern. És una situació estranya, com si els administradors permetessin la pèrdua de valor de la marca», digué.

Com ja passà a principis del mes passat amb els sous de març, els treballadors a dia d'ahir encara no havien cobrat el mes d'abril. Un fet que ahir denunciaren davant de la Inspecció de Treball per evitar quedar-se sense cobrar. «L'empresa utilitza els sous com a mesura de pressió mes rere mes», interpretà Pelarda, que recordà que ja fa dos mesos que just abans que es faci la inspecció, a mitjans de mes, els sous s'acaben liquidant als treballadors.

Actualment els 173 treballadors de Yanko distribuïts a diferents fàbriques continuen acudint a la feina dia rere dia.

Cal recordar que a finals de març la jutgessa del jutjat del mercantil número 1 de Palma, Catalina Asela Munar, dictà un acte en què s'autoritzava el tancament total de les fàbriques de Llucmajor, de Barcelona i una de les dues que hi ha a Inca.

Tot i que l'empresa de Xavier Camp proposa reduir la plantilla a tan sols 50 persones amb una indemnització de 20 dies per any treballat amb un màxim de 12 mesos, els treballadors encara no han estat citats per la jutgessa per negociar aquest aspecte tot i que el termini que s'establia ja s'ha exhaurit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.