algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Un jove mor després de ser reduït per vigilants de seguretat de l'estació d'Atocha

Detinguts els quatre agents l'actuació dels quals, segons alguns testimonis, va ser «molt violenta»

Un jove de nacionalitat espanyola, Antonio Mena Sanz, de 27 anys, morí diumenge de matinada al vestíbul principal de la madrilenya estació d'Atocha. Encara que la causa de la mort no s'ha confirmat, els sanitaris, que acudiren al lloc dels fets alertats per empleats de l'estació, trobaren el jove en aturada cardiorespiratòria. Segons van declarar testimonis directes de l'incident, entre el jove i quatre guàrdies de seguretat es produí un forcejament en el qual els vigilants actuaren de manera «molt violenta». Els quatre agents foren detinguts per la Policia Nacional de Madrid a l'espera de prestar declaració. Pel que sembla, el difut treballà fa dos anys a la mateixa empresa de seguretat que els arrestats.

Els fets ocorregueren entorn de les sis de la matinada de diumenge, quan el jove aparegué a l'estació cridant «molt exaltat», comportament que també van confirmar testimonis directes. Quan els guàrdies l'instaren a anar-se'n de la zona de l'estació d'on parteix l'AVE, el jove partí cap al vestíbul principal, on «va continuar cridant», segons un portaveu de Renfe, i «empipà tres al·lotes que eren a la part superior del vestíbul», segons testimonis.

Una vegada al vestíbul, molt pròxim als trens de rodalia, el jove continuà cridant. Després d'una discussió amb un dels agents, aquests l'emmanillaren. «L'al·lot va començar a patir convulsions i va morir allà mateix», explicà el portaveu de Renfe remetent-se a la versió dels fets que li havien donat els agents implicats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.