muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
17°

Salut posarà en marxa un pla de prevenció escolar del cannabis

Es durà a terme amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació

El Centre Coordinador de Drogodependències de la Conselleria de Salut posarà en marxa, a partir del mes de setembre, un pla específic de prevenció escolar pel consum de cannabis.

El programa es durà a terme amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, pretendrà donar a conèixer als joves «els efectes reals d'aquesta substància, que durant molt de temps no s'ha tengut en compte, que es coneguin amb profunditat», segons explicà el coordinador autonòmic de Drogodependències, Bartomeu Jaume.

El doctor Jaume afirmà que durant uns anys els efectes nocius d'aquesta droga han estat, en molts de casos, «infravalorats», però «els nostres joves han de conèixer la realitat. Els estudis han demostrat que consumir aquesta substància provoca «efectes negatius sobre la salut, uns efectes que s'accentuen quan el consum s'inicia en edats primerenques».

Aquest programa vendrà a reforçar els altres dos existents, un per prevenir el consum abusiu de l'alcohol i el segon, de prevenció del tabaquisme entre els escolars de Balears, les dues primeres substàncies que encapçalen la llista, en l'enquesta escolar del 2004.

Per la seva part, la ministra de Sanitat, Elena Salgado, presentà un informe de la Comissió Clínica del Pla Nacional sobre Drogues, sobre els efectes del cannabis, en el qual s'alerta dels perills per la salut que comporta el seu consum, que triplica el risc de patir psicosis al llarg de la vida.

Aquest estudi assegurà que entre un 7 i un 10 per cent dels que han tastat aquesta substància tenen risc de desenvolupar un transtorn de dependència. El fracàs escolar, l'abandó prematur dels estudis, les dificultats de concentració i de socialització i la pèrdua de memòriasón són alguns dels problemes més habituals relacionats amb el seu consum.

Un dels punts que més ha alertat els responsables sanitaris és que «l'informe demostra que els estudiants associen un menor risc de fumar cannabis esporàdicament que el consum d'altra substància, ja sigui legal o il·legal».

És destacable la importància dels policonsums i assegurà que entre els escolars d'entre 14 i 18 anys, un 92% dels consumidors de cannabis, ho són també d'alcohol, un 64,9% de tabac i un 13,8% de cocaïna. De fet, es considera aquesta substància com «la porta d'entrada al consum de drogues».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.