nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

L'Ajuntament vol convertir Es Guix en el nucli urbà del municipi

Ha entrat un projecte per construir 15 nous habitatges a la zona

L'Ajuntament d'Escorca té la idea de convertir la urbanització d'Es Guix en el nucli urbà del municipi. De moment ja ha entrat un projecte per construir uns 15 habitatges a l'Ajuntament i s'estan estudiant les possibilitat de promocionar la zona.

El batle de la localitat, Antoni Gómez, explicà que «la idea és crear una urbanització similar al poble de Fornalutx, amb construccions respectuoses amb l'entorn, i potenciar la zona per tal que sigui el nucli del poble».

Cal recordar que la població del municipi d'Escorca està molt dispersa per tot el territori i no hi ha un nucli urbà fix. En aquest aspecte, Gómez indicà que els comerços i els diferents serveis que ara es troben al Monestir de Lluc es volen traslladar a la urbanització d'Es Guix per tal de convertir l'espai en un poblat.

«Es Guix és un territori protegit i no volem que es degradi i des de l'Ajuntament tampoc no es vol fer més sòl urbà del previst. A la zona hi ha una part destinada a habitatges unifamiliars i la zona destinada al poblat, que serà amb carrers estrets i per a vianants i diverses places perquè sigui una urbanització molt de la zona», diu Gómez.

Per aquesta raó, a la zona d'Es Guix s'estan adequant els diversos serveis amb l'ajuda del Pla d'Obres i Serveis. Així es millora i se soterra l'enllumenat públic i se soterra la línia de baixa tensió. A més, també es construirà un dipòsit regulador de l'aigua que se subvencionarà amb el POS i tenen la idea de soterrar la línia telefònica.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.