algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 22°
24°

Balears pot superar la xifra històrica de 4 milions de turistes alemanys enguany

Les ofertes i la debilitat d'altres destinacions són els factors clau d'aquest creixement

Elisa Domènech. Enviada especial a Berlín.
Els efectes de les ofertes per reserva anticipada i la debilitat d'altres destinacions competidores com Turquia i Egipte fan que les perspectives de vendes dels touroperadors alemanys cap a Balears per aquesta temporada apuntin a possibles augments de fins el 10 per cent. Això suposaria assolir la xifra històrica de més de 4 milions de turistes alemanys.

Així ho recollí en roda de premsa el conseller de Turisme, Joan Flaquer, després d'escoltar les previsions dels principals touroperadors Tui, Thomas Cook, Rewe/Its i Alltours presents a l'estand de Balears de la fira turística de Berlín.

Els responsables dels majoristes es mostraren molt optimistes amb increments a dia d'avui d'entre el 20 i el 35 per cent en els nivells de reserves respecte l'any passat. Tot i així alertaren que aquest ritme no es podrà mantenir durant tota la temporada i que és segur que s'alentirà. En aquest sentit, demanen prudència i un esforç continu per mantenir els nivells de venda.

La recuperació de la confiança dels consumidors alemanys durà aquesta temporada a un increment de vendes cap a totes les destinacions espanyoles, encara que Balears sembla que liderarà el creixement. Bones connexions aèries i infraestructures com també l'oferta de productes destinats a segments de mercat com les famílies o el tot inclòs són altres dels factors que destacaren els majoristes com claus.

Els TO alerten d'una guerra de preus amb altres zones turístiques

Cap dels touroperadors alemanys que aportaren xifres i previsions per a la temporada turística balear obviaren la influència que ha tingut la grip aviària o el debat sobre les caricatures de Mahoma en la reducció de reserves cap a Turquia i Egipte, competidors directes de les Illes, i amb l'increment per tant de les vendes cap a Balears.

No obstant això, també assenyalaren que la grip aviària serà un problema que acabarà per arribar als països europeus i que el conflicte religiós minvarà. En aquest sentit, la majoria preveu la recuperació turística dels països afectats a l'actualitat en poc temps. Això podria conduir a una «guerra de preus», que com afirmava Rainer Hoffmann , directiu de Rewe/Its «és l'instrument per sortir d'una crisi». Tanmateix, afirmà que amb davallades de preus no s'aconseguirien xifres positives però sí reduí les negatives.

Batalla
Sobre aquest tema, el conseller de Turisme, Joan Flaquer, declarà que aquesta «no és la nostra batalla» i afirmà que s'han de mantenir els preus que «creim que són justs». Per altra banda, el també portaveu del Govern relativitzà la influència dels factors externs en la recuperació del mercat alemany i afirmà que es tracta de la consolidació d'una tendència dels darrers anys.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.