cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 23°
28°

Els hotelers accepten l'oferta de diàleg del PSIB perquè volen «oblidar el passat»

Cañellas diu que no té «cap inconvenient» a reprendre les relacions pel bé del sector

La Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) anuncià ahir que accepta l'oferta de diàleg llançada divendres passat pel secretari general del PSIB-PSOE, Francesc Antich, i que està disposada a «oblidar el passat», en referència a les dissensions que es van produir entre aquest sector empresarial i el Pacte de Progrés durant la legislatura anterior.

Segons va explicar el president de la Federació Hotelera, Pere Cañellas, la patronal que lidera està «sempre» disposada al diàleg amb totes les forces polítiques i, en aquest sentit, va manifestar que no té «cap inconvenient» a reprendre les relacions amb els socialistes amb vista millorar el sector turístic en el futur.

Cañellas va reconèixer que durant la legislatura passada es va produir un «allunyament» entre els hotelers i el PSIB-PSOE a causa de la imposició de l'ecotaxa i de la impressió estesa entre els empresaris que no se'ls «escoltava» i que a més «se'ls donava l'esquena». Això no obstant, va restar importància a l'assumpte i va manifestar que actualment «és història passada».

La reacció dels hotelers arribà una dia després que Antich manifestàs sentir-se disposat a renunciar a l'aplicació de l'ecotaxa en el futur i a reprendre les negociacions amb els empresaris turístics «des de zero», a fi d'aconseguir «vèncer la desconfiança» entre ambdues parts que es va generar en l'època del Pacte de Progrés. Aquesta proposta figura en el «full de ruta» que els socialistes s'han marcat de cara a les pròximes eleccions autonòmiques de 2007 i que implica reunir-se amb tots els sectors socials i econòmics sense fer cap excepció.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.