cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 19°
19°

L'oposició demana al Consell que no permeti el golf de Son Real

Avui es decideix el futur d'un projecte que inclou un hotel de luxe

M.M.Santa Margalida.
Tots els partits de l'oposició demanaran avui al Departament d'Urbanisme del Consell que no concedeixi l'interès general que suposa donar llum verda a la construcció d'un camp de golf a la zona de Son Real. Cal recordar que els tècnics del Consell, en aquest sentit, ja han donat el vistiplau, amb algunes prescripcions, a aquest gran projecte i que avui seran els polítics els que hauran de pronunciar-se.

Ahir Esquerra Unida-Els Verds, PSIB-PSOE i PSM lliuraren les seves al·legacions a aquest projecte. Tots els partits coincideixen a denunciar el brutal impacte paisatgístic que suposarà la construcció del camp de golf en una zona de 118 quarterades amb 450 places hoteleres annexes dins una zona d'alt valor paisatgístic i arqueològic.

Ahir, la portaveu d'Esquerra Unida-Els Verds al Consell de Mallorca, Margalida Rosselló, es desplaçà a la finca de Son Real i anuncià que ha presentat una moció al Consell que es debatrà el proper dilluns i amb la qual demana que s'aturi el projecte i insta el Consell que elabori un pla director sectorial de camps de golf. «A Mallorca existeixen ja 20 camps de golf i n'hi ha 15 més que s'estan tramitant sense cap tipus de criteri. El Consell és qui té totes les competències en camps de golf i no és de rebut que només prevalguin els interessos especulatius a l'hora de concedir interessos generals per aquestes infraestructures, digué Rosselló.

La portaveu d'EU-EV al Consell alerta de les dimensions urbanístiques que tindrà el nou golf, que qualifica com un dels més «brutals» de Mallorca. «El camp permetrà edificar un nucli urbà amb hotels, botigues, supermercats, etcètera d'una superfície semblant a la del poble de Santa Margalida», recordà Rosselló, que considera que aquest projecte va en contra de les Directrius d'Ordenació del Territori.

L'al·legació del PSIB-PSOE presentada ahir adverteix que la superfície del camp de golf serà similar a la dels nuclis de Can Picafort o Son Serra i alerta del perill de salinització dels pous de la zona que comporta el consum desmesurat d'aigua del golf. «Només el consum d'aigua potable que es durà a terme en temporada alta a l'hotel de 450 places serà superior al de pobles com Maria o Ariany», diuen els socialistes.

Des del PSM coincideixen amb aquests arguments i lamenten que, a més, aquest complex no beneficiarà el nucli turístic de Can Picafort. «Es crea un complex independent d'apartaments amb serveis d'SPA, piscines i restaurants que competiran amb els que ja hi ha a Can Picafort.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.