algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 17°
24°

El Govern s'oposa a aturar les màquines perquè es pugui fer classe al Santa Isabel

Tanmateix, davant el rebuig dels pares a deixar el centre, s'ajorna fins avui la decisió final

LL.L./J.C.PALOS. Palma.
La consellera d'Obres Públiques i Transports del Govern, Mabel Cabrer, es va oposar ahir capvespre a aturar les obres de soterrament de les vies del tren durant el present curs perquè, d'aquesta manera, el col·legi Santa Isabel pogués continuar fent classe amb normalitat.

En concret, Cabrer va explicar que «tècnicament aturar les obres és possible, però això perjudicaria els interessos dels usuaris del transport públic». Dit això, la consellera va puntualitzar que, en la situació actual, «no podem esperar fins a final del curs i aturar les obres quatre mesos».

La titular d'Obres Públiques va fer aquestes declaracions després que el director general de Planificació i Centres, Rafel Bosch, implicàs la Conselleria de Mabel Cabrer en la decisió definitiva.

En concret, Bosch es va reunir amb el consell escolar i el claustre de professors de Santa Isabel i va constatar que l'opció preferida per la direcció del centre, els seus professors i la major part de les seves famílies és continuar a la instal·lació sense haver de suportar les vibracions que ja han obligat a desallotjar el col·legi dues vegades. De fet, en un sondeig que ha realitzat la direcció entre les famílies del centre, de les devers 130 que han contestat, només 16 han manifestat la seva disposició incondicional a canviar de col·legi i la majoria s'han decantat per demanar quedar-s'hi si es compleixen unes mínimes condicions de seguretat.

Tanmateix, Bosch va assegurar que «des del mes de novembre estam fent feina en el possible trasllat dels estudiants» als col·legis de Jafudà Cresques i Son Canals. De fet, en aquest darrer ja tenen algunes aules habilitades per rebre nous alumnes.

Així i tot, encara existeix la mínima possibilitat que en les reunions que mantindran avui el consell escolar amb Obres Públiques i Educació es trobi una fórmula per satisfer les necessitats de la comunitat educativa del Santa Isabel, contrària al trasllat, i la Conselleria de Cabrer. Igualment, Bosch espera disposar d'un informe de l'Institut Geotècnic Torroja, de Madrid.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.