nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

Fitur tancà portes amb l*optimisme moderat del sector turísticn

La fira deixa sobre la taula temes com la desregularització

La fira turística de Madrid tancà ahir les seves portes, tot i que els actes, les presentacions i les declaracions oficials de les Balears s'acabaren dijous, després de dos dies d'intensa activitat a l'estand de les Illes.

La imatge d'aquesta edició ha estat la de l'esport: Rafel Nadal, David Meca i Raúl González foren el centre d'atenció, sense oblidar la visita «llampec» dels reis d'Espanya, que inauguraren l'esdeveniment dimecres.

Fitur no només aplegà cares conegudes de l'esport. Una nombrosa representació institucional, política, amb l'excepció del Consell de Mallorca, i empresarial va voler conèixer de primera mà les sensacions per a la propera temporada turística. Aquestes vénen marcades per l'optimisme de la major part dels sectors. Tot i això, pocs han volgut arriscar-se a donar xifres concretes i es parla de «sensacions, impressions», ja que tothom assegura que les reserves de darrera hora, la revolució d'internet o qualsevol esdeveniment a nivell mundial pot afectar l'evolució de la temporada.

El president del Govern, Jaume Matas, aprofità per donar un toc d'atenció a l'Executiu central sobre la remodelació de la Platja de Palma i assegurà que es duria a terme tant si Madrid hi col·laborava com si no ho feia. Aquesta afirmació molt ben acollida pels hotelers, malgrat que ningú no explicà com es podrien finançar els més de 1.000 milions que s'estima que costarà aquesta modernització.

A això Matas hi sumà la seva intenció de desregularitzar l'activitat turística, sense dir exactament què implicaria això. En tot cas, sobre els canvis d'ús dels hotels, afirmà que seria un dels temes a tractar a la Mesa de Turisme.

Per altra banda, es mostrà poca preocupació per les desinversions hoteleres a les Balears, per si podrien afectar la imatge de les Illes com a destinació o si són un símptoma de la caiguda de la rendibilitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.