muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

El Consistori manacorí reconeix la figura humana de Miquel Riera

Centenars de persones al cementeri per donar-li el darrer adéu

G.M./J.M.S. Manacor.
La Corporació Municipal de l'Ajuntament de Manacor reconegué ahir la figura humana i política de Miquel Riera amb la celebració d'un ple extraordinari que copresidiren el batle, Antoni Pastor, i la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar. La presència dels familiars de Riera propicià un acte carregat d'emotivitat i sentiments de solidaritat cap a la dona i els fills.

La sala de plens era plena de gom a gom amb autoritats com el president del Parlament, Pere Rotger; el conseller de Medi Ambient, Jaume Font, i els consellers del Consell de Mallorca Antoni Pasqual, Miquel Nadal, Miquel Àngel Flaquer, Dolça Mulet i Tomeu Vicens, a més del president d'ALM-UM, Antoni Nebot.

El batle Antoni Pastor manifestà que «és un dia trist per a Manacor. El temps farà justícia i reconeixerà la seva tasca». Les paraules més sentides per a Miquel Riera, però, foren les de Catalina Julve, portaveu adjunta d'ALM-UM i número dos de Riera.

Julve digué que «Manacor s'ha despert commocionada per la pèrdua d'una figura irrepetible. Una mort fulminant que no li permeté donar el darrer adéu a les persones i ciutadans que l'estimaven. Fou un ciutadà exemplar d'un capital humà grandiós, amic i bromista. Riera va ser un home compromès amb Manacor que afrontava el dia a dia amb il·lusió. Hem perdut una gran persona. Agafarem el relleu del seu testimoni del seu Manacor somiat». Per la seva banda, Maria Antònia Munar destacà que «fou una persona molt estimada. Un gran company que estimava Manacor i Mallorca per sobre de tot. El durem sempre dins els nostres cors».

Va ser només l'inici d'una llarga jornada de llàgrimes, abraçades, mostres de dolor i, sobretot, incredulitat i consternació entre la classe política i municipal.

Tot es féu més evident al cementeri de Son Coletes, on a les quatre de l'horabaixa fou conduït el fèretre amb les restes mortals de Miquel Riera. Allà s'agruparen centenars de persones de Manacor i de tota l'Illa que no es volgueren perdre poder donar el darrer adéu al seu exbatle.

S'hi congregà la cúpula d'UM, que passà el dia a Manacor, els regidors d'ALM-UM, els del PP, AIPC, PSM i PSOE de l'Ajuntament.

També hi foren presents representants del PP com Jaume Font, Pere Rotger i Fernando Rubio, i els regidors de l'Ajuntament de Palma Carlos Veramendi, Rafel Duran i Carme Feliu. Així mateix, com a batles hi acudiren el de Sant Llorenç, Mateu Puigròs; Sant Joan, Joan Matas; el d'Alcúdia, Miquel Ferrer; el de Pollença, Joan Cerdà, i diferents regidors d'ajuntaments de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.