nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Els expresidents agraeixen amb fredor la Medalla d'Or de la CAIB

Cañellas no volgué valorar el guardó i Soler l'accepta amb reserves


Agraïts i donant mostra d'educació institucional, però sense entusiasme. D'aquesta manera han rebut els expresidents de Balears la decisió del Govern d'atorgar-los la Medalla d'Or de la Comunitat Autònoma, que els serà lliurada el pròxim dia 2 de febrer per Jaume Matas.

El que va ser president del Consell General Interinsular, Jeroni Albertí, es mostrà satisfet amb el fet que «qualcú es recordi de l'important paper que va jugar la preautonomia». Respecte a l'evolució de la comunitat autònoma, Albertí considera que «s'ha avançat a poc a poc».

Francesc Tutzó, segon president de l'era preautonòmica, va ser el més expressiu a l'hora de valorar el guardó. En aquest sentit, assegurà que per ell «és un un gran honor» ser distingit amb la Medalla i va reconèixer que no s'ho esperava.

El primer president de l'Autonomia pròpiament dita, Gabriel Cañellas, no va entrar a valorar la concessió de la més alta distinció de les que atorga l'Executiu. «Encara no he rebut la medalla, però estic fora de tot, així que les valoracions les facin els polítics...m'estim més no pronunciar-me».

Cristòfol Soler agraí, sense cap passió, el reconeixement del Govern a la seva trajectòria com a conseller, president del Parlament i finalment cap de l'Executiu autonòmic. Quan li demanaren pel fet que el mateix que havia conspirat contra ell (Jaume Matas) ara li atorgàs el guardó, Soler es limità a dir que «no vull entrar gaire en aquesta qüestió perquè el temps ho cura gairebé tot, però he de recordar que estam parlant d'un reconeixement generalitzat».

De totes maneres, Soler acceptarà la medalla «perquè és difícil no fer-ho». Respecte a les assignatures pendents de la comunitat autònoma, Soler destacà la manca de grans pactes sobre el model turístic i l'ordenació del territori i les deficiències en el desenvolupament de la Llei de normalització lingüística.

Finalment, Francesc Antich agraí una Medalla d'Or que en el seu parer suposa un reconeixement a «tota una sèrie de partits i de persones» que treballaren amb el Govern del Pacte de Progrés, entre 1999 i 2003.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.