algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
22°

El Ministeri de Cultura ajudarà a pagar l'auditori de la Fundació ACA a Son Bielí

Serà un espai rectangular amb una funció polivalent i amb un disseny senzill

62898

La seu de la Fundació ACA es troba situada a Son Bielí, a Búger.

C.MORENO
El Ministeri de Cultura ha mostrat la seva plena predisposició a ajudar a finançar l'auditori, que la Fundació ACA (Àrea de Creació Acústica) pretén construir a la seva seu, a Son Bielí de Búger. Així ho exposà el director general de Cultura del Ministeri, José Antonio Campos, al president de la Fundació, Antoni Caimari, durant una visita a Búger.

En aquests moments, s'elabora l'avantprojecte que es preveu es dugui endavant amb el consens de Madrid, les conselleries de Cultura i Medi Ambient del Govern balear, el Consell de Mallorca i l'Ibatur. El Ministeri de Cultura està dispost a donar suport al projecte ja que, segons explicà Antoni Caimari, estan interessats a subvencionar aquells projectes singulars com el de la Fundació ACA.

En aquest sentit, el president de la Fundació exposa que «el país ha d'evolucionar amb projectes que profunditzin dins l'art». Amb aquest intent, Antoni Caimari ha unit en el projecte d'ACA l'art amb la gastronomia i la natura perquè entén que «aquesta és la clau de tot. La gent té una predisposició més profunda respecte a l'art quan pot admirar el paisatge».

L'Auditori tendrà una forma rectangular i es caracteritzarà per la seva senzillesa. El projecte contempla la construcció d'una gran sala per unes 270 persones i unes sales més petites per donar més prestacions. «Hi haurà un lloc per fer exposicions de pintura i fotografia, hi haurà una altra sala amb la història d'ACA i una sala dedicada al ballet», comentà Antoni Caimari. Amb aquest disseny es pretén convertir l'auditori en un espai que tengui una dinàmica polivalent i doni moltes prestacions.

En els darrers anys la Fundació ha ampliat les seves instal·lacions amb la creació d'unes cel·les per a artistes. Caimari diu: «Es podran fer exposicions, concerts, recitals, hi haurà cel·les. Aquí trobam una casa d'art. Serà un club, una escola amb prestacions personals».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.