cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

Madrid defensa que Balears «notarà més» la millora del finançament

El ministre Sevilla reitera la promesa que va fer Zapatero a Matas

R.G./EFE. Palma.
El ministre d'Administracions Públiques, Jordi Sevilla, va afirmar ahir a Mallorca que l'acord per reformar el sistema de finançament «s'haurà de notar més» a les comunitats autònomes que, com Balears, s'hagin vist perjudicades per l'actual model.

D'aquesta manera, Sevilla reiterava la promesa que el president del Govern de l'Estat, José Luis Rodríguez Zapatero, va fer al cap de l'Executiu balear, Jaume Matas, durant el debat sobre les autonomies, que es va dur a terme a principis del passat mes de novembre al Senat. Zapatero anuncià aleshores que les Illes «seran compensades en el futur model de finançament autonòmic que començarem a negociar aviat».

En aquest sentit, el titular d'Administracions Públiques, que ahir va assistir a l'acte d'inauguració d'unes les dependències municipals a Algaida, va confirmar que, després de la millora realitzada pel Govern central dels recursos sanitaris que gestionen les comunitats, és el moment que els responsables de les administracions estatal i autonòmiques comencin a parlar del futur sistema.

Segons va exposar el ministre, aquesta reforma ha de tenir com a «objectiu molt clar» que «totes les comunitats tinguin la capacitat de finançar aquelles competències que tenen».

Segons el ministre, la consecució d'aquest objectiu «s'haurà de notar més» en aquelles comunitats que es trobin més perjudicades per l'actual model, «com, sense cap dubte, és el cas de la Comunitat balear».

Cal recordar que, com ja va advertir Zapatero, les esmentades negociacions hauran de tenir lloc en el si del Consell de Política Fiscal i Financera, del qual formen part el mateix Sevilla, el vicepresident econòmic Pedro Solbes -que encara no s'ha pronunciat sobre aquesta qüestió- i els consellers d'Economia i Hisenda de les diferents autonomies de l'Estat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.