nubes dispersas
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
21°

Un grup llibertari fa campanya per donar-se de baixa del registre catòlic

Diuen que estan farts de la «intransigència» de la jerarquia eclesiàstica

L'Ateneu Llibertari Estel Negre ha convocat per a dia 26 de gener a la seva seu, al carrer del Palau Reial de Palma, els ciutadans que desitgin donar-se de baixa del registre de cristians de l'Església catòlica «farts de les actituds intransigents» de la institució, en referència als pronunciaments polítics sobre les unions homosexuals, les cèl·lules mare o la possibilitat d'excloure la religió de les escoles.

Per poder dur a bon port aquesta apostasia, l'Ateneu Llibertari Estel Negre ha penjat a internet i està difonent entre els seus simpatitzants els escrits necessaris per adreçar-se al bisbe corresponent i sol·licitar la baixa del registre de batejats. En concret, en aquests documents s'argumenta que els ciutadans que participen en la campanya d'apostasia foren obligats «a formar part activa d'un determinat nucli de creences» i s'acusa l'Església d'aprofitar-se de «les facultats intel·lectuals» dels batejats quan «encara no s'han desenvolupat».

De fet, els participants en la campanya asseguren que els seus drets civils i constitucionals «varen ser vulnerats plenament quant al dret de llibertat ideològica» i «l'acte d'acceptació del baptisme va quedar viciat». Finalment, demanen que s'apliqui el cànon 751 del Codi de Dret Canònic, en què es reconeix que «apostasia és el rebuig total de la fe cristina».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.