cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

El Govern accelera els tràmits per licitar el projecte del nou hospital

L'Executiu podria fer llum verda al centre a la reunió de divendres


El Govern està accelerant la tramitació de l'expedient del nou hospital de Son Dureta als terrenys de Son Espases a fi de licitar el projecte molt aviat. L'Executiu podria complir aquest tràmit a la reunió de divendres que ve o, com a màxim, la setmana següent. Les obres del nou hospital podrien començar a mitjan 2006. Sigui com sigui, no hi ha marxa enrere en la decisió del Govern, malgrat les pressions rebudes des de La Real i per part de l'oposició.

Independentment de la modificació puntual del Pla general de Palma per poder construir l'hospital, el gran projecte sanitari del Govern ha entrat en la seva fase final quant a la tramitació administrativa. Una vegada que el Consell de Govern liciti el projecte, s'obrirà la fase de concurs per a les obres i en el termini de 3 o 4 mesos es resoldrà. El Govern preveu iniciar les obres a mitjans de l'any que ve, encara que l'hospital no serà una realitat fins a la pròxima legislatura.

Els serveis tècnics de la Conselleria de Salut fan els últims retocs a l'expedient del nou hospital de Son Dureta abans que sigui revisat en el Consell de Govern. L'última polèmica sobre l'informe del Consell de Mallorca que qüestionava la tramitació de l'expedient no suposarà cap aturada en la posada en marxa de les obres. La consellera de Salut, Aina Castillo, ja anuncià dimarts al Parlament que l'hospital es posarà en marxa i criticà l'actitud dels grups que rebutgen el centre i prefereixen la reforma de Son Dureta, dient que estan en contra de l'opinió dels ciutadans de Balears.

Castillo sosté que és fals que el nou hospital costi 140 milions més que la reforma de l'actual Son Dureta i xifra la diferència de cost en uns 30 milions.

El Govern ha apel·lat a l'opinió dels tècnics per optar per la construcció d'un nou hospital en lloc de reformar l'actual Son Dureta. Castillo ha recordat durant els últims mesos que Son Dureta aviat complirà el seu 50è aniversari i argumentà que una possible reforma aniria en contra dels interessos dels usuaris de la sanitat balear.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.