algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.46°

La junta local del PP rectifica i accedeix a retornar a UM totes les seves àrees

Els nacionalistes tornaran a gestionar les competències que ostentava l'edil trànsfuga

78804
Jaume Matas i Maria Antònia Munar, ahir, durant un acte a la Cambra de Comerç. | PERE BOTA.


La crisi de Calvià pot estar arribant a la seva fi, després que ahir Carlos Delgado rebés la darrera advertència de la cúpula del PP per mantenir el pacte amb UM i tornar als nacionalistes totes les seves àrees. Els 'populars' de Calvià obeïren l'ordre.

La junta local del PP a Calvià, reunida ahir horabaixa amb caràcter d'urgència, va fer marxa enrere en la resolució adoptada dimarts passat i acordaren tornar a UM totes les àrees de gestió municipal que ostentava l'edil trànsfuga de la formació nacionalista, Joan Thomàs, i que el primer edil ja havia assignat als regidors populars José Manuel Ruiz, Rafael Garau i Bartomeu Bonafé.

Així, i en espera que la junta del PP ratifiqui el seu compromís en una altra reunió a celebrar el pròxim dilluns, les àrees municipals de Manteniment, Vies i Obres, Medi Ambient i Noves Tecnologies seran tornades a UM perquè les administri com cregui més convenient.

Tot indica que la convocatòria urgent de la junta local del PP calvianer obeeix a un aparent ultimàtum llançat el matí d'ahir per la cúpula del PP balear al batle Carlos Delgado perquè tornàs a UM totes les competències que, segons el Pacte per Calvià, han de quedar sota la responsabilitat de la formació nacionalista.

La marxa enrere de Delgado en les pretensions de no tornar a UM el que, segons l'acord firmat el juny de 2003, li és legítim, s'escenifica 48 hores després que amb un rotund «això és el que hi ha», Delgado intentàs col·locar a UM la gestió de les àrees de Patrimoni Històric i Normalització Lingüística en detriment de les àrees que gestionava Thomàs. Després de rectificar, el batle compleix amb la primera exigència plantejada per l'executiva del PP. Falta la segona: no tornar a fer ús del vot trànsfuga de Thomàs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.