algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.64°
15°

La Guàrdia Civil balear és de les que registra més baixes per depressió

L'associació del cos ho atribueix a l'augment de població, entre altres raons

La Guàrdia Civil de Balears és entre la que més baixes per motius psicològics registra dels cinc territoris de l'Estat espanyol. Així ho revelen unes dades facilitades per l'Associació Unificada de la Guàrdia Civil i a les quals aquesta entitat ha tengut accés gràcies a una pregunta parlamentària formulada per la diputada Isaura Navarro, del grup IV-IU-ICV.

Segons aquesta documentació, de 1.550 agents en servei actiu que componien la plantilla de la Guàrdia Civil a la Comandància de Balears durant l'any 2004, 105 agents varen estar de baixa per motius psicològics, fet que suposa el 6'77% del total de la plantilla. Aquesta proporció està molt per sobre de la mitjana estatal, que està situada en el 3'93%.

En incidència d'aquest tipus de baixes, Balears va ocupar el 2004 la cinquena posició, just superada per Madrid, València, Cadis i Las Palmas.

En opinió de l'entitat, «és significatiu que Balears va superar en nombre de casos les tres províncies basques juntes». Davant això, l'AUGC creu que «la solució passa pel reconeixement institucional que la principal causa d'aquestes baixes psicològiques és la situació laboral extrema que estableix el seu caràcter militar (que priva els agents de certs drets)».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.