algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

El PSOE afirma que les desigualtats en sanitat seran corregides el 2007

Considera que 'Balears surt molt reforçada' amb el nou finançament

R.G./EFE. Palma.
El portaveu adjunt del PSOE a la Comissió d'Economia del Congrés dels Diputats, Ricardo Torres, assegurà ahir a Palma que «Balears surt molt reforçada» amb la millora del finançament sanitari i anuncià que les desigualtats entre comunitats autònomes es corregiran amb el nou sistema financer del 2007.

Torres realitzà aquestes declaracions en una roda de premsa, en la qual també era present el responsable de Sanitat del PSIB-PSOE, Vicens Thomàs. Segons els socialistes, el pla del Govern per pal·liar el dèficit sanitari suposarà per a les Illes 93 i 110 milions d'euros extra en el 2006 i 2007, respectivament.

En la seva compareixença, el diputat es mostrà convençut que l'Arxipèlag ha estat una de les comunitats més beneficiades per aquesta millora en tenir-se en compte «les seves característiques» insulars. A més, considerà «lògic» que, malgrat això, no assoleixi encara la mitjana de finançament estatal, ja que partia d'una situació «molt baixa».

Correcció
No obstant això, recordà que el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, s'ha compromès a «corregir» aquest desnivell a través del nou sistema de finançament, en el 2007, el qual permetrà «que tots els ciutadans, independentment d'on visquin, tinguin el mateix per als serveis bàsics».

En un altre moment de la seva intervenció, Torres va destacar que Rodríguez Zapatero està treballant perquè les comunitats no tenguin un dèficit sanitari tan gran, malgrat el fet que, en la seva opinió, el gran responsable d'aquesta situació és el PP, arran del sistema de finançament que va aprovar el 2001.

«Modificar aquest sistema, que en principi havia de ser definitiu, ha estat una actuació unilateral de l'Estat, que augmentarà el dèficit en un 0,14% (per afrontar la injecció econòmica de les CA), amb un cost polític exclusiu per a l'Estat», va afegir.

Fons
Tanmateix, Ricardo Torres va explicar que, gràcies a aquest pla, la major part dels fons que el Govern transferirà a les comunitats, uns 1.100 milions d'euros (500 milions en el 2006 i 600 milions el 2007), es repartiran segons el criteri poblacional, un dels més defensats per les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.