algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

El Govern presenta «Eurosenior», un pla per reduir l'estacionalitat

Es tractarà a Palma durant la Conferència Europea de turisme social

El conseller de Treball, Cristòfol Huguet, i el director de Promoció Turística, Eduard Gamero, presentaren les línies estratègiques del pla Eurosenior de turisme social, amb el qual es pretén reduir l'estacionalitat a les diferents regions europees que hi participin fomentant que les persones jubilades viatgin en temporada baixa.

La iniciativa es presentarà de forma definitiva a Palma el proper 11 de novembre, durant la celebració de la Conferència Europea sobre turisme social, creixement econòmic i ocupació, a la qual assistiran destacades personalitats de les institucions europees i sindicats.

Huguet destacà que aquest projecte pilot s'impulsarà primer amb recursos públics, però tan el Govern com els ponents de la Conferència tractaran de demostrar, de forma pràctica i teòrica, que és possible generar una activitat econòmica que permeti creixement i generi ocupació amb un benefici social.

Les tendències demogràfiques de la UE mostren que en el futur hi haurà un important mercat turístic en el segment de la població jubilada. Aquest fet implica un major nombre de turistes potencials en temporada baixa per a destins amb alta estacionalitat.

En aquest sentit, entre els beneficis d'aquesta iniciativa, Huguet destacà el manteniment de l'activitat econòmica de les regions turístiques fora de temporada alta, la qual cosa propiciaria la creació de llocs de feina i la qualitat d'aquests. Afavoreix sobretot les Pimes, principals integradores del sector turístic. A més, l'allargament de la temporada té un important efecte multiplicador sobre la resta de l'economia.

Per una altra banda, les persones majors es podran permetre vacances a preus més baixos i així millorar «la seva integració social». Aquests intercanvis de persones entre distintes regions afavoririen també un major enteniment entre els pobles de la Unió i propiciaria el coneixement de la diversitat sociocultural.

El conseller Huguet precisà que el Govern ja ha mantingut contactes bilaterals, especialment amb autoritats turístiques de Polònia i Alemanya, que mostraren el seu interès en el programa, i afegí que el Comitè de Regions de la UE també celebrà una reunió amb els països europeus del sud i convocarà una segona amb regions del nord abans de la Conferència.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.