algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Els alumnes de Can Bril comencen el nou curs amb llibres compartits

Els pares es poden estalviar prop de 70 euros amb aquesta iniciativa

M.M.Sencelles.
El col·legi públic de Can Bril de Sencelles ha posat en marxa enguany el fons de llibres, una iniciativa que ja funciona als col·legis d'altres municipis com Alaró, Marratxí, Artà i Consell i que permet a les famílies estalviar devers un 50 per cent en la compra de llibres de text.

La iniciativa s'aplicarà enguany només als cursos que van des de 3r fins a 6è de primària i, si funciona, l'any que ve podran acollir-s'hi tots els alumnes de Can Bril.

«Els pares que s'han apuntat al fons de llibres paguen 70 euros per tot el paquet de llibres, amb el folre inclòs, mentre que en cas de comprar-los el preu és de 150 euros com a mínim. En cas de ser més fills, el descompte encara és major», explica la directora del centre, Jerònia Campaner. Els diners que lliuren els pares a principi de curs serveixen per comprar llibres i permeten deixar un romanent de doblers per si se n'han de comprar més per a alumnes nouvinguts. «Hem tingut una bona acollida, ja que la meitat dels pares dels alumnes de 3r i 6è s'han apuntat al fons enguany. Està molt bé per començar», diu Jerònia.

L'Ajuntament de Sencelles, l'Associació de Pares i Mares del centre i la Fundació Mossèn Bartomeu Oliver han col·laborat a més en una subvenció que ha permès costejar la posada en marxa de la iniciativa.

Al llarg del curs, el professorat s'encarregarà de conscienciar i educar els estudiants perquè tenguin cura dels llibres que l'any que ve podran utilitzar altres alumnes. «En el curs passat ja els inculcàrem una sèrie de normes, com el fet que els llibres no s'han de marcar i que, en cas de fer-ho, s'ha de fer amb un tipus de llapis concret. D'aquesta manera els llibres de text podran utilitzar-se de nou un mínim de tres anys», explica la directora del centre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.