algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

El candidat esquerrà a president del Senegal arreplega suport a Balears per «regenerar» el país

Talla Sylla, víctima d'un atemptat des del poder, és l'«alternativa a la nefasta» política de l'actual cap d'Estat

El líder de l'Aliança per al Progrés i la Justícia (APJ/Jef-Jel), Talla Sylla, és a Mallorca per «informar de la difícil situació del Senegal» i arreplegar suport a la seva candidatura a president.

Fins fa poc, Sylla, amb altres activistes, féu costat a l'actual president, Abdoulaye Waye, i, fins i tot, renuncià a ser ministre perquè «volia treballar devora del poble». Malgrat tot, la seva crítica al canvi d'actitud de Waye envers el poble, una vegada que aquest arribà al poder, li costà patir un atemptat el 2003. Llavors més de 12.000 persones es manifestaren a Dakar per fer-li costat i en contra del terrorisme d'Estat que patien les organitzacions opositores. Ara Waye vol ajornar les legislatives fins el 2007, oficialment, perquè hi ha hagut inundacions, però l'oposició pensa que és perquè ha perdut el suport popular.

En aquest context, Sylla proposa «una alternativa a la política nefasta i negativa» de Waye i creu que la comunitat senegalesa a Balears i a Europa és important per aquest canvi «perquè viu a països democràtics i poden jugar un rol fonalmental dins el futur de Senegal». En aquest sentit, i davant l'intent de Waye d'allargar la legislatura dos anys de Waye, el candidat a president reclama que «Senegal no es transformi en una monarquia constitucional (amb la perpertuitat del President), sinó que ha de ser una democràcia moderna i que respecti els drets humans».

Al marge dels problemes polítics, Sylla denuncia també que «a Dakar, hi ha molta gent que té dificultats per alimentar-se». Igualment, el líder de l'AJP/Jef Jel, aposta per «invertir en sanitat i en l'educació i en la formació per augmentar el nivell cultural de la nostra població i que aquesta sigui sana». Sylla reconeix que un entrebanc per aquest desenvolupament és «la fugida de cervells a través de l'emigració», però confia que s'aturi.

Pel que fa a la política exterior, creu que l'Islam tolerant que practiquen els senegalesos «és un valor» que es pot fer servir per «acostar l'Europa i el món musulmà i construir un món en pau».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.