cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 22°
25°

«Ciutat Nova» xifra la reforma de 'Corea' en devers 70 milions d'E

Proposen construir 412 habitatges públics i reallotjar-hi els veïns

La reforma integral del conjunt de cases conegudes com Corea, i que s'ubiquen al barri del Camp Redó, podria tenir un cost de devers 70 milions d'euros i estarà enllestida el 2011. En total, es farien 412 habitatges de protecció oficial, tots a disposició dels veïns afectats per aquesta important operació urbanística i amb un cost afegit «zero».

A canvi, els aspirants a promotors d'aquesta ambiciosa remodelació d'allò que ells mateixos defineixen com una «anomalia social i urbanística» demanen una parcel·la de 13 hectàrees dins el municipi de Palma on construir els 156 pisos lliures resultants de l'operació d'esponjament. D'aquesta manera, es podria pal·liar el dèficit de 18 milions d'euros que, si es fes, generaria l'operació.

Aquests són, a grans trets, els termes de la proposta de remodelació urbanística i arquitectònica que ha fet una de les unions temporals d'empreses (UTE) que opta a l'execució d'aquesta obra d'«enorme complexitat social i urbanística». L'hotel Valparaiso fou l'escenari escollit perquè aquesta UTE, constituïda amb un 80% de capital balear, presentàs ahir migdia l'avantprojecte anomenat «Ciutat Nova: les cases del Camp Redó».

«Ciutat Nova» és una de les dues propostes que opten al concurs de selecció d'un soci privat de l'Ajuntament de Palma i del Govern balear per a l'execució del projecte de regeneració de les cases de Corea al Camp Redó, el qual es desenvoluparà dins el marc del consorci Palma XXI Habitatge.

La UTE que es presentà ahir està integrada per les empreses Gerència Immobiliària Balear, Estel Enginyeria i Obres, Ares Gestió Urbanística i Invernostra, a més de FCC Construcción amb un 20% del capital social.

«Ciutat Nova» també preveu la dotació d'infraestructures urbanes i assistencials a la zona, des d'un aparcament subterrani de 860 places, fins a un local per a la tercera edat o un casal per a la barriada. A més, es promet fer especial incidència en el disseny bioclimàtic dels edificis i en la utilització de les energies alternatives a les cases.

L'arquitecte de «Ciutat Nova» és Lluís Alemany, exdirector general d'Ordenació del Territori i Medi Ambient entre 1993 i 1998. La idea del projecte dissenyat per Alemany és «rompre l'aïllament de la barriada» mitjançant l'esponjament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.