algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Els serveis socials s'estan perfilant com a jaciment de llocs de feina

Així ho constata un estudi elaborat per les cambres de Comerç

B.P.Palma.
A les Illes Balears, els serveis socials podrien convertir-se en un important jaciment de llocs de feina. Segons un estudi elaborat pel Consell Superior de cambres de Comerç, a la nostra Comunitat Autònoma existeix un potencial de demanda prou important per considerar com a sòlida aquesta hipotèsi, almanco en relació amb l'assistècia domiciliària i amb l'atenció dels infants.

Les raons de l'increment de la demanda de serveis domiciliaris s'han de cercar «en l'envelliment de la població, la major activitat laboral de les dones, l'evolució de les estructures de les llars i el major nombre de famílies que treballen fora de casa. Quant a l'atenció de la infantesa, les causes són gairebé les mateixes, tot i que s'hi podria afegir el desig d'una socialització primerenca dels petits.

L'estudi va orientat a la creació d'empreses privades, però alhora també indica les mancances dels poders públics, ja que la demanda existeix i no s'ha sabut o no s'ha volgut atendre des de les institucions. Si l'anàlisi de les cambres de Comerç és correcte, aleshores durant els pròxims anys ens podríem trobar a les Balears amb una distribució d'aquests serveis socials semblant a la que s'ha produït entre la sanitat pública i la privada.

Quant a les tasques més sol·licitades en l'atenció domiciliària, solen ser els d'higiene i companyia de persones malaltes, amb discapacitat o ancians; serveis de cura i de vigilància, menjars a domicili; ajuda física i psicològica per a persones malaltes; feines domèstiques; teleassistència; serveis sanitaris en cases particulars, etc. La demanda d'aquesta casta de serveis d'atenció a domicili i de la infantesa no fa distinció entre classes socials, tot i que l'estudi es fixa en la circumstància que hi ha prou persones amb potencial econòmic que els reclamen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.