algo de nubes
  • Màx: 20.17°
  • Mín: 13.1°
20°

El jurat popular absol Ramon i Morey del delicte de frau al Parcbit

L'acusació particular havia sol·licitat un any de presó a cadascun

El jurat popular va emetre ahir un veredicte d'absolució per a l'exconsellera d'Innovació Misericòrdia Ramon i l'exdirector del Parcbit, Felio Morey, que van comparèixer durant tres dies a l'Audiència de Palma acusats d'un presumpte delicte de frau.

L'acusació particular exercida pel PP contra els dos exalts càrrecs del Govern del «Pacte de Progrés» va rebaixar, en les seves conclusions finals, de dos a un any de presó la petició de condemna per a cada un dels imputats. Al principi, els acusats es van enfrontar a penes de tres anys de presó i d'inhabilitació especial. El PP acusà Morey d'haver cobrat de la Conselleria de Ramon uns honoraris molt elevats durant l'anterior legislatura.

En canvi, tant el Ministeri fiscal com els advocats de les defenses, Eduardo Valdivia i Gabriel Garcías, van sol·licitar al tribunal del jurat que dictàs una sentència absolutòria perquè «no s'ha provat, ni tan sols de forma indiciària, que Ramon i Morey acordassin defraudar l'erari públic. Misericòrdia Ramon va dimitir el gener de l'any 2001 com consellera, després que es descobrís que havia estès un contracte amb un blindatge multimilionari a Felio Morey.

Tal com va denunciar el Partit Popular, una de les clàusules del contracte amb Morey obligava la part que trencàs la relació a indemnitzar l'altra amb la quantitat que restàs d'un contracte per deu anys amb salari anual de 72.120 euros, xifra que en el seu cas suposava el pagament d'uns 673.000 euros. Finalment es va arribar a un acord per tal de no pagar la indemnització.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.