algo de nubes
  • Màx: 19.42°
  • Mín: 9.02°
19°

Un treballador de la ITV destapa al judici una xarxa de narcotràfic

Admet la seva participació i la de dos acusats més

L'Audiència Provincial acollí ahir un accidentat judici sobre tràfic de drogues que tingué un final de jornada inesperat a causa de la declaració d'un acusat que reconegué obertament els fets, en contra de la versió de la resta d'inculpats, que es declararen innocents. A la banqueta s'asseien nou acusats d'organitzar el 2003 una xarxa dedicada al tràfic de cocaïna i heroïna entre Barcelona i Palma, per als qui el fiscal demana penes que sumen 108 anys de presó.

El judici, que estava fixat per a les 10.00 hores, començà al migdia a causa dels problemes de salut d'una de les acusades, una dona de 65 anys que hagué de ser evacuada en ambulància per ser reconeguda pel metge, que finalment autoritzà la seva declaració. A l'Audiència es concentraren uns 80 familiars d'ètnia gitana, procedents de Barcelona i Son Banya, la meitat dels quals entrà a la sala.

Durant les declaracions, els vuit primers inculpats negaren la seva participació a la xarxa. El fiscal n'acusava quatre de dedicar-se a enviar la droga de Barcelona a Palma; a tres, de vendre la droga a Mallorca i a dos més, de ser els correus. Tots ells negaren els fets. Una de les «correu» arribà a dir fins i tot que creia que l'heroïna amb què fou detinguda era sabó, encara que reconegué que «em vaig ensumar alguna cosa, perquè beneita no som».

En darrer lloc declarà Gabriel V.S., un funcionari del Consell de Mallorca que treballava com a mecànic de la ITV. En la seva declaració, l'acusat reconegué obertament que un altre dels acusats que aleshores treballava amb ell, Miguel H.M., li oferí entre 600 i 1.200 euros per dur un paquet des de Barcelona, paquet que li lliurà l'acusada Carmen S.V.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.