muy nuboso
  • Màx: 18.11°
  • Mín: 13.93°
17°

Uns 70 policies locals es manifesten davant la Llonja per un conveni millor

Amb crits de «volem els doblers!» reclamaren un augment del seu salari base, que és de 553 euros

Una setantena de policies locals es manifestà davant la Llonja per reclamar una millora del seu conveni. Aquesta concentració coincidí amb l'acte de recepció per al comiat dels prínceps d'Astúries, al mateix espai.

En un moment en què les negociacions del conveni col·lectiu per al funcionariat de Cort es troben en punt mort, els policies optaren per mostrar el seu rebuig de les ofertes de l'Administració local, aprofitant la presència dels prínceps i de la batlessa de Palma, Catalina Cirer, a l'acte esmentat. Els concentrats duien guardapits grocs fluorescents i xiulets per fer renou i cridar l'atenció de la ciutadania i dels polítics en un causa que ells consideren del tot justa. Des de dins la Llonja es podien sentir les reivindicacions dels agents.

Les reclamacions se centraven en les pagues extra i en l'augment del salari, com també en una pujada de les bonificacions per cap de setmana en què s'hagi treballat. L'oferta de Cort d'augmentar només en 60E les bonificacions per cap de setmana era rebutjada de manera expressa per alguns municipals, que duien «rapat» als cabells un 60 en senyal de protesta. A més, es pogué veure un rètol que denunciava el salari base de la Policia Local, que en aquests moments és de 553 euros, un sou que troben mínim i del tot insuficient.

Alguns agents portaven esparadrap a la boca en senyal de protesta per les intencions de silenciar la seva veu. Aquest gest tingué la complicitat de la resta de policies locals uniformats que vetlaven per la seguretat en l'acte de comiat dels prínceps. Així i tot, la concentració fou respectada pel públic assistent, com si aquest mostràs solidaritat amb unes reclamacions que es podrien considerar com a justes.

Convé recordar que les negociacions es troben ara en un punt mort i s'està a l'espera que la setmana vinent s'arribi a un acord satisfactori per a ambdues parts, però encara hi ha temps fins a final de mes. Si les previsions no fallen, s'augmentarà la patida de productivitat per a la Policia Local, que els agents ja han qualificat d'«insuficient». Per al 2006, es preveu que la resta de col·lectius d'empleats públics de l'Ajuntament de Palma també tingui una partida en aquest sentit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.