nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

El fiscal diu que la «punxada» de Bitel «fou un error humà no dolós»

Demana una sentència absolutòria en el judici vist per a sentència

«Error humà no dolós». Així definí el fiscal en cap de les Balears, Bartomeu Barceló, la presumpta «punxada» del correu electrònic del dirigent socialista Francesc Quetglas en el seu escrit definitiu de conclusions sobre el judici del cas Bitel, que ahir quedà vist per a sentència.

El fiscal sol·licità que es dicti una sentència absolutòria per als dos acusats d'un presumpte delicte de descobriment de secrets en les comunicacions electròniques, la directora general de Presidència, Francesca Pascual, i el funcionari Sebastià Vallori.

Barceló assenyalà que en el cas Bitel s'hi registrà, en efecte, un redireccionament dels correus electrònics de Quetglas al compte de Vallori. «És un fet evident que ningú no qüestiona, dolorós, lamentable per a qui ho ha sofert, que pogué notar la sensació de ser espiat, però al llarg del judici no s'ha presentat cap prova de càrrec que incrimini les dues persones assegudes a la banqueta», argumentà el fiscal.

De la mateixa manera, Barceló insistí que els acusats «no obriren els correus» indegudament redireccionats i que tampoc no ha quedat demostrada la il·licitud del document exhibit pel president, Jaume Matas, en una sessió del Parlament i que, segons l'acusació, s'havia extret del correu del socialista Quetglas.

Les acusacions particular i popular, exercides per Francesc Quetglas i per EU, de manera respectiva, demanaren al tribunal que dicti una sentència condemnatòria. En concret, en el seu al·legat, el lletrat Antonio Diéguez insistí que els acusats no avisaren Quetglas de l'error en tot el temps que durà el readreçament i subratllà que, perquè algú sigui espiat, «hi ha d'haver un espia». Després d'anunciar que el seu client només demana un euro en concepte de responsabilitat civil, Diéguez afirmà que la delinqüència va canviant amb el pas del temps.

Per la seva banda, els lletrats de les defenses, Rafael Perera i Diego Wencenblat, conclogueren assenyalant que durant la vista no ha quedat demostrat «en absolut» que els seus clients haguessin comès el delicte del qual se'ls acusa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.