cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

El programa «Palma Habitada» ha permès llogar 239 immobles

Ha facilitat l'allotjament a 664 persones que paguen una mitjana de lloguer de 307 euros mensuals

Des de la posada en marxa del programa municipal «Palma Habitada», el 22 de juny de 2004 fins avui, la regidoria d'Habitatge de Cort ha llogat 239 pisos i ha facilitat allotjament a 664 persones que paguen un mitjana de 307,09 euros de lloguer.

Aquest pla respon a la necessitat de potenciar que un nombre creixent de propietaris es decideixin a incorporar els seus pisos al mercat de lloguer, a canvi de fer-se càrrec l'Ajuntament de les quotes que puguin quedar insatisfetes i assegurar el retorn de l'habitatge en perfectes condicions de manteniment. El propietari es compromet a ajustar la quantia del lloguer per davall del seu valor al mercat i lliurar el pis en òptim estat de conservació.

Dins les mateixes dades anteriors, un total de 522 propietaris han estat admesos dins el pla i, paral·lelament, 550 han quedat descartats perquè no s'arribà a un acord del preu del lloguer, que en cap cas no pot superar els 660 euros.

Així, s'han llogat 28 estudis, 35 pisos d'una habitació, 114 de dues, 200 de tres, 54 de quatre i 6 de cinc. La majoria d'aquests pisos es trobaven equipats amb mobles.

Per zones, la majoria d'aquests immobles del programa es troben situats als barris de Foners, Centre Històric, Blanquerna, Pere Garau, Son Gotleu, plaça de Toros, Cala Major, Cas Capiscol i Son Cotoner.

Per nacionalitats, 1.749 sol·licitants de lloguer han estat espanyols i 849 estrangers, dels quals 770 pertanyen a països extracomunitaris i 79 a estats de la Unió Europea.

La comunitat equatoriana, amb un total de 229 sol·licituds, és la que més s'ha interessat pel programa de baix lloguer de l'Ajuntament de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.