cielo claro
  • Màx: 19.47°
  • Mín: 9.02°
19°

L'Ajuntament donà 901 euros a un particular per a un curs de toreig

La subvenció s'atorgà a la precampanya i sense justificació de factures

«Els ciutadans d'Inca ja ho saben. Qui vulgui fer un curs per aprendre a ser torero o res per l'estil, que demani una subvenció a l'Ajuntament i li donaran 901 euros (150.000 pessetes) de doblers públics». D'aquesta manera s'expressà en el ple municipal d'octubre la portaveu del PSM, Xisca Vives. La regidora denunciava així l'existència d'una ordre de pagament amb la qual l'equip de govern del PP concedí en la legislatura passada, durant la precampanya electoral per als comicis municipals, 901 euros a un particular en concepte de «subvenció personal per a la preparació de l'activitat del toreig». En el ple municipal, Vives no va rebre cap resposta del grup de batlia.

Els fets són que el 4 d'abril del 2003, aquest particular va sol·licitar a través d'un escrit a la Sala una ajuda per a la «preparació» d'actuacions taurines. Tan sols sis dies després, el primer tinent de batle actual i aleshores regidor d'Esports i Joventut, Rafel Torres, va firmar la proposta d'acord, ratificada l'endemà mateix per la Comissió de Govern municipal, per a la concessió de la quantitat de 901 euros com a subvenció personal. L'atorgament dels diners a aquest particular es realitzà a la fi el mes de juny, passades les eleccions, si bé la interventora municipal advertia tanmateix en el seu informe que no existia justificació possible de l'ajuda mitjançant la presentació de factures oficials.

Aquesta partida no és l'única que l'Ajuntament d'Inca habilità l'any passat en relació amb el món dels braus. Així, atengué també la petició d'una llista de penyes taurines d'Inca que demanaren suport per pagar les entrades d'una correguda de bous a Palma. L'equip de govern atorgà la subvenció, tot i no haver-se pogut comprovar si les persones que la demanaven s'havien constituït de ver com a penya taurina.

Sobre la subvenció personal, el tinent de batle Rafel Torres afirmà ahir que «és un torejador de vedells inquer a qui ajudam des de fa temps; jo mateix vaig fer les gestions perquè pogués practicar en un local municipal de l'avinguda del General Luque». «La petició de suport la vaig passar a través de l'IMAF -Institut Municipal d'Activitat Física-, que té una línia d'ajudes per a esportistes individuals, i encara que el toreig no sigui cap esport, el Consell d'Administració hi votà a favor», conclogué.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.