algo de nubes
  • Màx: 18.84°
  • Mín: 9.02°
18°

Més de 200 músics de Mallorca i Europa participen a la X Trobada de Xeremiers

La I Fira de Luthiers i la Trobada de Gegants completaren la jornada festiva

Més de 200 xeremiers i gaiters provinents de diferents pobles de Mallorca, Catalunya, País Valencià, Galícia, Astúries, Escòcia, Malta i Sicília participaren ahir a sa Pobla a la desena edició de la Trobada de Xeremiers, que organitza l'Associació Cultural Albopàs.

Coincidint amb la trobada, aquesta associació preparà ahir també la primera Fira de Luthiers a la mateixa plaça Major de sa Pobla, on prop de deu expositors de constructors d'instruments tradicionals mostraren al públic interessat el seu ofici i les particularitats d'instruments com les xeremies, ximbombes, flabiols, ocarines, canyes, flautes i tambors.

Per acabar de completar el gran ambient que es vivia durant el matí a la plaça Major de sa Pobla, al voltant del migdia hi feren acte de presència prop d'una vintena de gegants cedits per diferents municipis de Mallorca, que participaren així a la Trobada de Gegants organitzada per l'Ajuntament pobler.

Amb aquesta jornada festiva i musical, el municipi de sa Pobla començà els preparatius per a una nova edició de la Fira de Tardor, que es durà a terme el proper diumenge, dia 28.

Des de les deu del matí, els xeremiers arribats des de diversos punts de Mallorca i d'Europa feren sonar els seus instruments pels carrers del poble.

No es tractà d'un concert organitzat, sinó que els músics s'arreplegaven en petits grups, de vegades mesclant les seves diferents procedències, per compartir durant una estona les seves sintonies.

Un dels grups més seguits pel públic present fou el dels escocesos, amb els seus tradicionals vestits i xeremies de quadres.

Gran ambient
Després d'una cercavila encapçalada pels gegants, que partí del Museu de Can Planes i recorregué una bona part del poble, la plaça Major de sa Pobla es convertí en un gran escenari per a tots els assistents. El públic gaudí de les diferents interpretacions que executaren els xeremiers, que a l'hora de dinar es reuniren tots una altra vegada al poliesportiu.

Els xeremiers s'interessaren molt pels expositors dels fabricants d'instruments presents a la primera Fira de Luthiers. Molts d'ells demanaren informació i altres aprofitaren per comprar peces de recanvi per als seus instruments.

El president de l'Associació Cultural Albopàs, Antoni Torrens, es mostrà molt satisfet amb l'organització. «Des dels concerts a l'església que celebràrem dissabte fins avui, hi ha hagut molta participació i intercanvi de coneixements», digué.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.