algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Son Tugores acull un nou curs d'integració sociolaboral per a joves d'entre 16 a 23 anys

Un total de deu alumnes rehabiliten els marges del parc durant les hores pràctiques del curs

Deu alumnes de diferents punts de l'Illa participen en un nou programa d'integració sociolaboral de la Conselleria d'Educació del Govern balear que dirigeix el director Joan Josep Pasqual, i imparteix les classes Felip Lladó en el casal de Son Tugores d'Alaró. Una de les activitats més importants de les seves classes pràctiques és la rehabilitació dels marges del parc de Son Tugores. Un dels objectius d'aquest programa destinat a joves entre 16 i 23 anys, que no tenen el graduat d'Ensenyament Secundari és integrar-los en el món laboral i ensenyar-los a treballar la pedra a través del curs d'operari de pedrera.

Felip Lladó i Joan Josep Pasqual expliquen que «els alumnes treballen la pedra a mà i de manera artesanal i fan feines en pedra viva com poden ser els capitells». Durant els nou mesos de durada del programa els alumnes hauran pogut rehabilitar una part de les marjades que hi ha a Son Tugores. Una vegada hagin finalitzat aquesta part de formació, l'alumnat iniciarà un contracte laboral de sis mesos amb l'objectiu d'endinsar-se en el món laboral. En aquests moments, encara queden un total de cinc places vacants.

Tant el batle d'Alaró, Miquel Deyà, com la regidora de Cultura, Margalida Llinàs, es mostren satisfets amb la realització d'aquest programa a Son Tugores en entendre que «amb aquestes pràctiques aprenen a estimar Son Tugores, que és un lloc on vénen molts de joves a passar l'estona». «Son Tugores ha de ser un espai obert i una vegada hàgim rehabilitat els marges s'ha de continuar la millora del bosquet», explicà la regidora Margalida Llinàs. D'aquesta manera, els responsables de l'Ajuntament pretenen que aquest programa d'embelliment de Son Tugores tengui una continuació amb la realització de nous programes sociolaborals, o bé, amb escoles taller.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.