muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Administracions i agents socials acorden un pacte local d'ocupació

La iniciativa podria tenir un pressupost de 60 milions d'euros

J.C.P. / EFE. Palma.
Les principals administracions públiques de les Balears i els agents socials feren ahir la primera passa cap a la consecució d'un «gran pacte» local per l'ocupació. Es tracta d'un ampli acord a fi d'establir per al 2005 un pla d'actuacions que respongui a les necessitats dels treballadors.

Amb la participació del Govern; els consells de Mallorca, Menorca i les Pitiüses, les patronals Caeb i Pimeb; i els sindicats CCOO i UGT, a més de diversos ajuntaments i mancomunitats de l'Illa, l'acord es firmà ahir al Consolat de la Mar. L'Executiu autonòmic xifrà en devers 60 milions d'euros el conjunt de polítiques lligades a aquest pacte.

L'acte va ser presidit pel cap de l'Executiu, Jaume Matas, que expressà la necessitat de les Balears d'adaptar-se a la «nova realitat» del mercat laboral, el qual ha experimentat «una evolució imparable». Per aquest motiu, institucions i agents socials «hem d'establir estratègies conjuntes a partir de la diagnosi de la situació laboral dels diferents municipis de les Illes». De fet, aquestes prospeccions seran la base dels futurs pactes locals.

El document subscrit per les administracions i pels agents socials té com a objectiu la concertació de línies d'actuació en matèria de feina. La Mesa de Diàleg Social serà l'encarregada de fixar l'acord marc a partir del qual se signaran els diferents pactes en cada municipi. En aquest sentit, les directrius i les estratègies són les establertes per l'Estat i per la Unió Europea. Per això el nom genèric serà «Pacte per l'ocupació, la cohesió social, el desenvolupament sostenible i la competitivitat».

Així mateix, els consistoris de Llucmajor, Marratxí i Manacor a Mallorca; els de Maó i Ciutadella a Menorca, i el de Santa Eulària d'Eivissa; a més de la Mancomunitat del Sud de Mallorca s'afegiren ahir a les entitats que ja disposaven de pactes locals.

El conseller de Treball i Formació, Cristòfol Huguet, explicà que els acords en matèria d'ocupació es desenvoluparan en municipis de més de 20.000 habitants, mentre que la resta d'ajuntaments ho faran a l'empara de les diferents mancomunitats i consells insulars. Les patronals destacaren la importància del text firmat ahir.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.