algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
13°

La Filharmònica anima les festes del poble agermanat de Porrera

Una comitiva del poble passa el cap de setmana al nucli del Priorat

La Filharmònica Porrerenca s'erigí en la protagonista d'excepció de les festes de tardor del nucli agermanat de Porrera. Aquest cap de setmana una comitiva encapçalada pel batle de Porreres, Joan Sastre, regidors i els integrants de la banda de música, són al poble del Priorat en un acte emmarcat en l'agermanament entre Porreres i Porrera.

Ahir, els porrerencs feren diferents visites per terres del Priorat i arribaren a Porrera, on foren rebuts amb tots els honors i molta festa per les autoritats d'aquest nucli de gairebé 500 habitants. En arribar assistiren a la presentació del llibre Lluís Llach, el noi de Cal Val. Després, la comitiva fou convidada a visitar els cellers del cantautor. Posteriorment, la Filharmònica féu una cercavila pels carrers de Porrera. El moment culminant de la jornada fou el concert que oferí la banda de música a l'església parroquial, un recital que fou molt aplaudit pels residents de Porrera, que gaudiren de les diferents peces interpretades pels músics dirigits per Jaume Martorell.

El nucli de Porrera no té banda de música, per la qual cosa aquesta visita cultural fou d'especial rellevància dins les festes. Així ho corroborà la regidora de Festes de Porrera, Montse Simó, qui explicà a Diari de Balears que la visita de la banda ha estat «meravellosa, estam molt contents que Porreres i Porrera col·laborem en les ensenyes culturals que podem compartir». En referència a l'agermanament que s'aprovà l'any 1997, la regidora de Porrera afirmà que «és qüestió d'anar estrenyent llaços i ha de servir perquè ens anem enriquint mútuament».

Per la seva banda, el batle de Porreres, Joan Sastre, valorà la visita de «molt positiva perquè «per ells és gairebé impensable un acte així i poder dur la banda a Porrera ha estat fantàstic». L'agermanament de Porreres i Porrera nasqué arran de les greus inundacions que patí el nucli del Priorat. De fet, la recaptació de la tradicional calçotada de Porreres se destinà a pal·liar els efectes dels aiguats de Porrera. Des d'aleshores són molts els intercanvis culturals entre ambdós municipis i, sobretot, s'han realitzat en el marc de les festes tradicionals populars de Porreres i Porrera.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.