algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
22°

El jutge suspèn la convocatòria dels borsins d'interins del Govern Matas

La mesura cautelar atén la demanda presentada per Comissions Obreres

74986

El conseller d'Interior, José María Rodríguez, té diversos fronts judicials oberts amb els representants sindicals a Funció Pública.

El Tribunal número 2 del Contenciós Administratiu ha decretat la suspensió cautelar dels borsins d'interins convocats per José María Rodríguez i recorregut Comissions Obreres, segons confirmaren ahir a Diari de Balears fonts sindicals, jurídiques i internes de la Conselleria d'Interior. Comissions Obreres havia demanat la paralització d'aquests borsins invocant «tutela de drets fonamentals», fonamentalment el de la «publicitat» en les convocatòries públiques.

Queda ara pendent la sentència que determini o no la nul·litat de la convocatòria, tal com demanda l'organització, segons la qual es vulneren els principis d'«igualtat, capacitat i mèrit» en l'accés a la funció pública. Les convocatòries, per als dies 25 i 26 d'octubre, foren publicades al BOIB de dia 21. Les persones interessades tan sols tenien un termini de quatre hores per inscriure-s'hi, en un únic registre, el de la seu de l'Escola Balear d'Administració Pública.

Segons explicà aleshores el misser de Comissions Obreres, Nicolau Fonollar, la Llei estableix que obligatòriament hi ha d'haver un termini d'entre 10 i 15 dies per a la presentacio de les sol·licituds. L'organització denunciava també la «injustificada urgència» amb què es publicaren aquestes convocatòries al Butlletí Oficial. Per a Comissions, així, els possibles aspirants procedents de Menorca, d'Eivissa i de Formentera quedaven en situació de clar desavantatge.

Pel seu costat, la Conselleria d'Interior manifestà que el procediment seguit és «el mateix» que fa servir el SOIB. Afegí que els sindicats coneixien la convocatòria des de dia 14, data d'una reunió de la Mesa General de Negociació i que s'havia publicat dijous passat a tots els diaris. Finalment, el departament de José María Rodríguez manifestà que el lliurament de les inscripcions no tenia per què ser presencial i conclogué que la convocatòria impugnada era d'«emergència» fins al mes de febrer.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.