algo de nubes
  • Màx: 13.32°
  • Mín: 7.77°
13°

El Govern anirà als tribunals si es redueixen els vols entre illes

Demana una reunió de la Comissió del REB sobre transport aeri

«Com us podeu imaginar, no consentirem que es continuï incomplint la declaració de servei públic dels vols entre illes, ni molt manco que se'n rebaixin encara més les freqüències». Amb aquesta contundència s'expressava ahir el portaveu del Govern balear, Joan Flaquer, abans d'avançar que si es produeix la situació esmentada «durem als tribunals el Ministeri de Foment i la companyia aèria que presta el servei».

Les amenaces són conseqüència directa de la reunió que mantingué dijous la consellera d'Obres Públiques, Mabel Cabrer, al Ministeri de Foment. Els representants del Govern central hi rebutjaren totes i cada una de les propostes per millorar les condicions del transport aeri a les Illes i entre aquestes i la Península. Ara la intenció de l'Executiu de Jaume Matas és que Madrid reuneixi de manera urgent la Comissió mixta que tracta d'aquestes qüestions en el si del Règim Especial de les Balears (REB).

D'altra banda, Cabrer té prevista una trobada amb la presidenta del Consell Insular de Menorca, Joana Barceló, i amb l'homòleg d'aquesta a Eivissa i Formentera, Pere Palau. L'objectiu de la titular autonòmica d'Obres Públiques és pressionar des de tots els flancs possibles perquè el Govern de Zapatero assumeixi les demandes històriques de l'Arxipèlag en matèria de transport aeri. Mentrestant, la consellera espera una comunicació per tornar-se a reunir amb Foment.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.